Volop mogelijkheden in Kaag en Braassem

Er valt van alles te ontdekken met een fluisterboot rondom Kaag en Braassem. Bekijk de vele routes, evenementen, arrangementen, horeca en faciliteiten aan de beroemde watersport gebieden de Kagerplassen en het Braassemermeer. 

Gemeente Kaag & Braassem

Gemeente Kaag en Braassem ligt midden in het Groene Hart en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Zuid-Holland. Het is uitstekend bereikbaar vanuit steden als Den Haag, Leiden, Amsterdam, Haarlem en Gouda en onderscheidt zich door vele pittoreske dorpen. Roelofarendsveen en Oude Wetering zijn de grotere kernen, terwijl Bilderdam, Woubrugge, Hoogmade, Rijpwetering en Rijnsaterwoude kleinschalig en authentiek zijn.

Flora & Fauna midden in de Randstad

Kaag en Braassem is een relatief onbekende parel van rust en natuur in de hectische en drukke Randstad. Wie de gemeente eenmaal heeft leren kennen, komt er graag terug. Kleinschalige horeca en recreatie gedijen in deze omgeving uitstekend, sommigen al generaties lang. Het is ook mogelijk om een overnachting midden in de natuur te boeken bijvoorbeeld aan de drechtoever

Volop horecagelegenheden aan het water

Café de Haven, gelegen naast de handbediende sluis in Roelofarendsveen is een bezoek meer dan waard. Of wat te denken van Restaurant De Hanepoel in Abbenes, Restaurant de Dyck in Rijnsaterwoude, Brasserie De Kromme Does in Hoogmade, Restaurant Wagenaar in Roelofarendsveen of Restaurant Disgenoten in Woubrugge? Welke vaarroute u ook kiest, onderweg zijn voldoende mogelijkheden voor een hapje of een drankje.

Hospitality in alle soorten en maten

Overnachten in Kaag en Braassem is dé manier om volledig te ontspannen. Weidse uitzichten over de polders, kabbelend water: het landschap bevat alle aspecten om tot rust te komen. De hotels en Bed & Breakfasts hebben een persoonlijk en kleinschalig karakter en zijn veelal gevestigd in historische gebouwen.

Hotel Orion op Kaageiland biedt bijvoorbeeld uitstekende faciliteiten, terwijl een goede nachtrust en een stevig ontbijt de basis vormen van de Bed & Breakfasts Hertog-Inn in Rijpwetering en Vrouw Venne Hoeve in Oud Ade. Dit is slechts een selectie, Gemeente Kaag & Braassem kent meer dan 40 locaties om te overnachten

Bezienswaardigheden in de omgeving

Neem bovendien eens een kijkje bij de molens. Molens horen bij het polderlandschap en Kaag en Braassem is dan ook, op Kinderdijk na, de molenrijkste gemeente van Nederland. De gemeente heeft er maar liefst 20! Ze zijn allen in eigendom van de Rijnlandse Molenstichting. Daarnaast huist in Kaag en Brassem ook nog een echte molenmaker. Het familiebedrijf Verbij uit Hoogmade is in binnen- en buitenland bekend om hun vakmanschap.