Routes

Met een fluisterboot vaart u zelf door de mooiste plassen, meren en polders in het Groene Hart van Zuid-Holland. Hieronder een overzicht van de prachtige routes. U kunt varen door de grachten van Leiden, Alphen aan den Rijn, de Veense polder, het Braassermermeer of verschillende plassen zoals de Westeinder- of de Kagerplassen. Er is geen mooiere manier om de Nederlandse natuur te leren kennen dan vanaf het water in een stille fluisterboot

Beleef de tulpenroute (opstapplaats Roelofarendsveen bij de Veense Bukker)

Vaar met een fluisterboot de Veense polder door en laat u meevoeren in het interessante verhaal van de tulpen en hun bijzondere band met deze polder. Opstappen kan het beste bij De Veense Bukker dat aan deze route is bevestigd.

Fluisterend door Leiden en over de Kagerplassen (opstapplaats Hoogmade bij de Kromme Does)

Vanaf Brasserie de Kromme Does in Hoogmade vaart u met een fluisterboot direct door de Nederlandse polders. De polders achterlatend, vaart u met de fluisterboot Leiden binnen. Leiden is met meer dan 28 kilometer water de tweede grachtenstad van Nederland en de derde monumentenstad van ons land. 

Dwars door het Groene Hart (opstapplaats Roelofarendsveen bij de Veense Bukker)

Met een fluisterboot kunt u maximaal 7 uur varen en verschillende delen van de omgeving rondom Kaag & Braassem ontdekken. Wij hebben voor u onze favoriete op een rijtje gezeten, maar u kunt de wateren natuurlijk ook altijd zelf ontdekken. U vaart met de fluisterboot vanaf de Veense Bukker richting het grote water, via historische sluis die u zelf bedient. Het schutten van deze sluis is een unieke ervaring. Vanaf daar zijn vele richtingen mogelijk:

Wanneer u ervoor kiest om richting Leiden en de Kaag te varen, boekt u het makkelijkst uw fluisterboot vanaf de Kromme Does. Als u liever door de polder, over de Braassem en langs de tulpenroute vaart, kunt u het best bij de Veense Bukker uw route beginnen.

Routes