Routes

Eindeloze laaglanden in natte polders, doorkruist door rivieren en sloten: dit is het Nederland dat veel mensen alleen nog kennen van schilderijen. Middenin de drukke Randstad vormen de veenweidegebieden rondom Kaag en Braassem een uniek stuk natuur. Geen mooiere manier om deze natuur te leren kennen dan vanaf het water en geen betere manier om dat in alle rus te doen met een fluisterboot.

De fluisterboten zijn geschikt om minimaal 7 uur mee te varen. Dat betekent dat in de omgeving van Kaag en Braassem een aantal prachtige vaarroutes binnen bereik liggen.

Zo is het mogelijk om een vaartocht te maken door de onbekende, maar prachtige polders van Roelofarendsveen. De tocht voert langs zwemplaatsen, prachtige eilandjes, talloze poelen en heeft vele onverwachte wendingen.

Een andere mogelijkheid is om met de fluisterboot een bezoek te brengen aan het toeristische eiland De Kaag. Elk jaar genieten duizenden mensen hier van de vele watersportmogelijkheden op en rond het eiland, maar natuurlijk ook van de vele restaurantjes.

Ook een tochtje door het historische centrum van Leiden de moeite waard met de fluisterboot. Vaar langs de statige herenhuizen aan het beroemde Rapenburg, langs de Poorten en de Waag en u ziet Leiden op zijn mooist.

Routes