De Alphense route

De Alphense route leidt u van de polders naar het gezellige hart van Alphen. Vanaf een van de opstaplocaties vaart u door de natte polders van Roelofarendsveen en omstreken. Prachtige poldersloten worden afgewisseld met poelen en vennen en leiden uiteindelijk naar het historische sluisje dat toegang geeft tot het Braassemermeer.

Vaar door het Groene Hart

Op het Braassemermeer kunt u volop genieten van de rust en ruimte van het Groene Hart. De kleuren groen en blauw van de polders en het water voeren hier de boventoon. Na de oversteek van het Braassemermeer vaart u door vrijwel direct door het pittoreske dorpje Woubrugge; het dorp dat maar liefst drie bekende schaatsers heeft voortgebracht: Henk Angenent (winnaar Elfstedentocht), Margot Boer (langebaanschaatster) en Liesbeth Mau Asam (shorttrackster).

Sfeervol Alphen aan den Rijn

De gezellige Oude Rijn leidt u daarna naar het hart van Alphen aan den Rijn waar zich vele terrassen en eetgelegenheden aan het water bevinden. Op de terugweg vaart u door het door Staatsbosbeheer beheerde natuurreservaat ‘De Hemmen’. Hier huizen vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar natuurlijk ook verschillende soorten bijzondere eenden.

De Alphense route