De Alphense route

De Alphense route leidt u van de polders naar het gezellige hart van Alphen. Vanaf ’t Veen eten & drinken vaart u door de natte polders van Roelofarendsveen. Prachtige poldersloten worden afgewisseld met poelen en vennen en leiden uiteindelijk naar het historische sluisje dat toegang geeft tot het Braassemermeer.

Op het Braassemermeer kunt u volop genieten van de rust en ruimte van het Groene Hart. De kleuren groen en blauw van de polders en het water voeren hier de boventoon.

Na de oversteek van het Braassemermeer vaart u door vrijwel direct door het pittoreske dorpje Woubrugge; het dorp dat maar liefst drie bekende schaatsers heeft voortgebracht: Henk Angenent (winnaar Elfstedentocht), Margot Boer (langebaanschaatster) en Liesbeth Mau Asam (shorttrackster).

De gezellige Oude Rijn leidt u daarna naar het hart van Alphen aan den Rijn waar zich vele terrassen en eetgelegenheden aan het water bevinden.

Op de terugweg vaart u door het door Staatsbosbeheer beheerde natuurreservaat ‘De Hemmen’. Hier huizen vele watervogels zoals de reiger en de aalscholver, maar natuurlijk ook verschillende soorten bijzondere eenden.

De Alphense route