De Kaagroute

Vanaf Brasserie de Kromme Does in Hoogmade vaart u met de gehuurde fluisterboot door de Does. Al varend steekt u het prachtige Braassemermeer over en vaart door het gezellige dorpje Oude Wetering naar de Haarlemmermeerse Ringvaart. Na de Ringvaart komt u bij de Kagerplassen. Hier moet u rekening houden met het nodige waterverkeer, want de Kagerplassen zijn zeer geliefd onder watersporters.

Met de fluisterboot naar Kaageiland

Een bezoek aan Kaageiland is vervolgens zeer de moeite waard. Niet alleen de vele authentieke eetgelegenheden als ‘Tante Kee’, ‘De Twee Wilgen’ en ’t Kompas’ zijn een bezoek waard, maar maak ook eens een wandeling over dit bijzondere eiland. Kaageiland kenmerkt zich door een eigenwijze mengeling van cultureel erfgoed en grote bedrijvigheid in een klein gebied omgeven door het water van de Kagerplassen.

Varend met de sloep over de Kagerplassen

Na Kaageiland vaart u met de sloep verder over de Kagerplassen langs Warmond, langs vele molens en langs de Kaagsociëteit naar de Zijl. Via het Vennemeer komt u dan bij Hoogmade. Dit pittoreske dorpje ligt midden in het Groene Hart en onderscheidt zich vanwege het landelijke karakter. Het dorp herbergt dan ook verschillende monumenten zoals boerderijen, kerken, woonhuizen en molens.

*Deze route kunt u ook heel goed starten vanuit Roelofarendsveen.

De Kaagroute