Tulpenroute

Een vaartocht vol verhalen over de bloeiende polder in Roelofarendsveen. De oer-Hollandse Veender- en Lijkerpolder buiten de bedijking, een unieke veenpolder waar honderden miljoenen tulpen gebroeid worden. Vaar met de fluisterboot deze polder binnen en laat u meevoeren in het interessante verhaal van de tulpen en hun bijzondere band met deze polder. De tulp staat symbool voor alles wat hier groeit en bloeit.

Hoe werkt het?

Volg de 2 uur durende Tulpenroute langs de verhalen. Op bijzondere plekken vertellen borden deze verhalen in de vorm van inspirerende weetjes, feiten en anekdotes die de Veense polder bijzonder maken.

Zelf bedienen van de sluis

Vanaf het meer de polder in? U bent van harte welkom. U vaart met de fluisterboot vanaf het Braassemermeer, via de Zwet de historische sluis binnen, die u zelf bedient. Het schutten van deze sluis is een unieke ervaring.

In de polder

Maak het gezellig, maar heb respect voor de omwonenden en de omgeving in Roelofarendsveen. Wijk niet van de route af in verband met beperkte bevaarbaarheid van de polder. Let op de hoogte. De laagste brug over de route is 1,20 meter.

Bijzondere verhalen

U vaart via het kanaaltje de Zwet de Veender- en Lijkerpolder buiten de bedijking binnen, waar honderden miljoenen tulpen gebroeid worden. Laat u meevoeren in het interessante verhaal van de tulpen en hun unieke band met deze veenpolder.